hu

en

de

Swing à la Django

– hungarian django swing –

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt - a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros - nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh' o' drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusokal

2015 január 20-án teltházas koncertet adtak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével. Ugyan ezt a koncertet levitték Debrecen városába, a Kölcsey Központba ahol a zenekar nyitotta meg a 2015-ös tavaszi fesztivált, kísérte őket a Kodály Filharmónikusok.

A Swing à la Django zenekar vezetője Lombos Pál fejéből pattant ki az az ötlet 2014 őszén, hogy a Swing à la Django zenekar számait hangszereljék át egy nagy big band felállásra, hiszen ezt a Django stílust itthon senki, és külföldön pedig nagyon ritka esetekben játszák ilyen zenekari felállásban. A hangszerelés meg is történt és a big band formáció 2015-január 22-én már a Müpa nagytermében debütált. Rögtön felkérést is kapott egy saját koncertre a Városmajori szabadtéri színpadra. azóta nagyobbnál nagyobb sikereket könyvel el a formáció, melynek tagjai a Swing à la Django zenekaron kívül a Budapest Szaxofon Quartet, a Corpus harsona Quartet és a Budafoki Dohnányi Zenekar Trombita szólama.

A Mendelssohn Kamarazenekarral folyamatos a kapcsolatuk és több koncertet is játszottak együtt.

A zenekar testvérzenekara a Pankastic! együttes, melyben a zenekari tagok megegyeznek annyi különbséggel, hogy Pálmai Panna énekesnővel kiegészülve Django Pop zenét játszanak.

www.pankastic.com

A Pankastic! zenekarral "A Dal 2015" középdöntősei voltak és rendszeresen közös koncerteket adnak országszerte és külföldön egyaránt.